Slaats Agapornis Champ Original ES Rudi Bleyen (20 kg)

24,95 Incl. btw€20,62 Excl. btw
De kwaliteit van Agapornis Champ Rudi Bleyen ligt zeer hoog. Mijn vogels krijgen deze mengeling dan ook het gehele jaar door aangeboden aangevuld met gepunte haver. Dit naargelang het kweek- of rustseizoen. Lees meer
  • Aangepaste verzendtarieven
  • Meer dan 1.000 producten
  • Snelle levering
  • Veilig afrekenen met SSL verbinding
  • Klantenservice 24/7 bereikbaar
  • Gratis bezorging in Huizen, Blaricum, Bijvanck, Eemnes en Laren

Specificaties

Merk:
Slaats
Artikelnummer:
SL05496
EAN:
8717715011299

Informatie over het product:


Slaats Agapornis Champ Rudi Bleyen


Een volledig zadenmenu voor Agaporniden. Ontwikkeld door de wereldberoemde, succesvolle kweker Rudi Bleyen. Samengesteld uit zorgvuldig geselecteerde zaden van extra kwaliteit.

Gebruiksaanwijzing:
Geef uw vogel dagelijks een verse portie. Verstrek hiernaast voor een gezonde conditie en een vlotte rui Slaats Eivoer en/of Slaats Eivoer Plus. Koel en droog bewaren.

Ingrediënten:
Kanariezaad, diverse soorten milletzaad, kardizaad, lijnzaad, hennepzaad, negerzaad, gepelde haver, boekweit.

Gemiddelde analyse:
Ruw eiwit 14,7%, Ruw vet 10,4%, Ruwe celstof 9,7%, Ruwe as 4,0%, Vocht 11,1%.

Na een jarenlange zoektocht naar mijn ideale mengeling heb ik nu met de firma SLAATS een partner gevonden die mijn eten mengt zoals ik het wil. Ook de kwaliteit van hun zaden ligt zeer hoog wat een must was in mijn zoektocht naar een goede mengeling. Mijn vogels krijgen deze mengeling dan ook het gehele jaar door aangeboden aangevuld met gepunte haver. Dit naargelang het kweek- of rustseizoen. Ook mijn rosékaketoes en valkparkieten krijgen deze mengeling aangeboden met zeer goede resultaten tot gevolg. Voor mij is het zeer belangrijk dat ze niet te vet gevoerd worden.

Als aanvulling op deze zaadmengeling tracht ik de vogels om de dag wat vers fruit en groenten bij te geven zoals appels, wortelen, broccoli, bloemkool, ui,...

Krachtvoer krijgen mijn vogels enkel als ze met jongen liggen. Ook tijdens de voorberijding op de kweek krijgen ze geen krachtvoer. Op de dag dat de eerste jongen uit het ei komen krijgen ze droog eivoer ter beschikking. Dit wordt 3x per week aangevuld met mijn zelfgemaakt krachtvoer. Voor het zelfgemaakt krachtvoer neem ik ½ deel gemalen brood met ½ deel droog krachtvoer. Dit word gemalen met allerlei soorten groenten en fruit tot het een rullig mengsel is geworden.

De laatste jaren hoor ik van meer en meer liefhebbers dat ze problemen hebben met de kweek van agaporniden. Vooral de poppen die niet meer leggen. Naar mijn mening heeft de liefhebber dit dikwijls zelf in de hand. Vogels die te vet gevoerd zijn zullen sneller dit probleem hebben doordat de poppen reeds verzadigd zijn door vetten alvorens ze aan de kweek beginnen. Door de vogels gerantsoeneerd te voeren zullen ze alles moeten opeten en daardoor ook een meer gevarieerde voeding moeten opnemen wat het vervetten automatisch ten goede komt. Belangrijk hierbij is ook dat de vogels na de kweek ruimte krijgen om hun vleugels te strekken, Een vogel die zijn gehele leven in een kweek- of tentoonstellingskooi moet doorbrengen zal minder fit zijn en bijgevolg ook minder jongen geven dan vogels die regelmatig eens kunnen uitvliegen in een volière. Natuurlijk heeft niet iedereen de plaats om vluchten te voorzien maar het zal de vogels zeker ten goede komen.

Over Slaats:
Slaats Dierenvoeders is gespecialiseerd in het samenstellen van vogelzaden en besteed dan ook veel aandacht aan een goede reiniging voor de samenstelling. Daarnaast is Slaats Dierenvoeders grossier voor dierenspeciaalzaken. Zodoende kunnen we een breed assortiment leveren. Slaats Dierenvoeders stelt hoge eisen aan kwaliteit en heeft net als u de doelstelling om door o.a. de juiste voeding en hoogwaardige supplementen uw dieren gezond te houden.

Agapornis Champ Rudi Bleyen inhoud:                      20 kg

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »