Aves Psittamix (600g)

15,95 Incl. btw€13,18 Excl. btw
Psittamix bevat essentiële vitaminen, mineralen en aminozuren met extra calcium voor parkieten  en papegaaien. Lees meer
  • Aangepaste verzendtarieven
  • Meer dan 1.000 producten
  • Snelle levering
  • Veilig afrekenen met SSL verbinding
  • Klantenservice 24/7 bereikbaar
  • Gratis bezorging in Huizen, Blaricum, Bijvanck, Eemnes en Laren

Specificaties

Merk:
Aves
Artikelnummer:
18730
EAN:
8711231187300

Informatie over het product:

Aves Psittamix

Zaden hebben een tekort aan lysine, arginine, choline, riboflavine, calcium, fosfor en jodium. Vitamine D3 en B12 komen niet in zaden voor, terwijl de gehaltes aan vitamine A, caroteen en B-vitaminen sterk variëren. Wanneer voedingsstoffen aan het drinkwater van kromsnavels worden toegevoegd, kan de wateropname sterk verminderen, waardoor de voedselvertering wordt verslechterd. Gebruik van supplementen bij kromsnavels via het drinkwater is dus af te raden. Wanneer kromsnavels slecht krachtvoer willen eten, is PSITTAMIX het alternatief om te zorgen dat ze dagelijks hun benodigde voedingsstoffen krijgen.

Psittamix bevat essentiële vitaminen, mineralen en aminozuren met extra calcium voor parkieten  en papegaaien. Zaadmengsels voor parkieten en papegaaien hebben een tekort noodzakelijke voedingsstoffen zoals lysine, arginine, riboflavine, calcium, fosfor en jodium. Vitamine B12 en D3 komen niet in zaden voor, terwijl de gehaltes aan vitamine A, beta-caroteen en overige B-vitaminen sterk variëren.

Gebruiksaanwijzing: 
De drinkwateropname en hoeveelheid gegeten fruit en groenvoer is afhankelijk van de soort vogel. Dosering van voedingsstoffen door het drinkwater is dus niet zinvol. Als parkieten en papegaaien ook geen krachtvoer willen eten, is de enige juiste manier om tekorten in de voeding aan te vullen het mengen of strooien van Psittamix in of over het voer dat graag gegeten wordt. Zorg ervoor dat vogels dit dagelijks opeten.

De vogels dagelijks vers drink- en badwater geven.

Koel en donker bewaren

Toepassing:
Meng of strooi de Psittamix over voer dat gaarne wordt gegeten, bv. geweekt brood, fruit e.d.; niet over het zaad. Voedingstekorten worden vermeden, wanneer de vogels elke dag Psittamix krijgen. De dosering per vogelsoort is op de verpakking aangegeven. Verstrek tevens grit, sepia en maagkiezel.

Hoeveelheid per vogel per dag
Grootte of lichaamsgewicht
Maatschepje Psittamix
   
Agaporniden, Neophema's, Forpus
0,5
Red-cap, Jandaya, Valkparkiet
1,5
Pracht Rosella
2
Pennant Rosella
3
Finch Amazone, Goffini Kakatoe
4
Grijze roodstaart Papegaai
6
Geelvoorhoofd Amazone
7
Molukken Kakatoe
10
Geelvleugel Amazone
12
Hyacinth Ara
17


1 maatschepje is 0,1 gram


Voordelen:
Bij weigering van krachtvoer bij parkieten en papegaaien is Psittamix een volledige vervanger, bevat alle voedingsstoffen die niet of te weinig in zaadmengsels aanwezig zijn, bevat uitstekend verteerbaar calcium en vitamine D3 voor onderhoud van het skelet, dosering volledig onder controle (zie tabel) en door gebruik te maken van Psittamix behoren voedingstekorten tot het verleden.

Over Aves:
Wij zijn gespecialiseerd in het ontwikkelen en produceren van vogelvoeders. Door fundamentele kennis en onderzoek heeft Avesproduct zich met zijn kwaliteitsproducten een uitstekende naam verworven. Door jarenlange en intensieve contacten met vogelkwekers, dierentuinen en wetenschappelijke instellingen kan Avesproduct een veelzijdige, praktische en objectieve voorlichting geven. Door een goede service en vaktechnische begeleiding worden Avesproducten met veel succes gebruikt, sinds 1976.
Over vogelvoeding worden altijd veel vragen gesteld. Een begrip als de energiewaarde, de gewenste voedingswaarde van vogelvoeders, het verschil tussen plantaardig en dierlijk eiwitten, de functie van vitamine E, het gebruik maken van vitaminen en mineralen supplementen zijn hiervan slechts enkele voorbeelden.
Avesproduct levert een compleet assortiment voedingsmiddelen voor vogels, behalve zaden en pellets.

Deze producten zijn als volgt in te delen:
Kant en klaar voeders:  Avesnectar, Nectarkol, Loristart, Lori-nectar , Loridry en Aves Handopfokvoer.
Premixen voor het bereiden van eigen te maken vogelvoer:   Aves-opfok, Aves-kracht , Parki-opfok en Universeel.
Complete voedingssupplementen:  Avesmix-25, Psittamix, Aves-Stressmix en Aves-Maximix

Verder bieden wij:
Beschuitmeel, welke bij verschillende voeders gebruikt moet worden.
Stuifmeelkorrels, als versnapering voor ondermeer lori's, hangparkieten en vijgparkieten.
Probiotics, dat geen voedingsmiddel of geneesmiddel is maar een hulpstof, voor opbouw en onderhoud van de darmflora.
Meelwormenvoer, Insectenstrooipoeder en een compleet Phelsumavoer.

 

Inhoud Aves Psittamix:            600g

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »