Avian LoriNectar

18,65 Incl. btw€15,41 Excl. btw
Avian LoriNectar is een vloeibare nectar voeding dat geldt als basismenu voor bijna alle nectaretende lori’s, vijgenpapegaaitjes en swift parkieten. Avian LoriNectar is een zorgvuldig samengesteld en uitgebalanceerd menu. Lees meer
  • Aangepaste verzendtarieven
  • Meer dan 1.000 producten
  • Snelle levering
  • Veilig afrekenen met SSL verbinding
  • Klantenservice 24/7 bereikbaar
  • Gratis bezorging in Huizen, Blaricum, Bijvanck, Eemnes en Laren

Specificaties

Merk:
Avian
Artikelnummer:
11238
EAN:
8719128280080

Informatie over het product:

Avian LoriNectar 

Voor de soorten nectar-etende vogels hebben we een substitutie gevonden om onze kostbare vogels een uitgebalanceerde voeding te verstrekken. Verschillende soorten hebben een andere behoefte aan bepaalde voedingsstoffen. De kolibrie heeft in zijn nectar maar een behoefte aan 3% eiwit, de sunbirds gebruiken 8% maar de lori's daarentegen weer 12%. Binnen de Avian nectars vindt u een uitgebalanceerd gehalte, specifiek voor iedere groep.

Een van de voorlopers in de ontwikkeling van nectar voor de groep kolibries is dr. Schuckmann uit Duitsland geweest. Gebaseerd op zijn kennis en de ervaring van gerenommeerde kolibriehouders en kwekers is er steeds meer kennis vergaard. Daardoor zijn er in de loop der tijd diverse commerciele nectars op de markt gezet.

Avian LoriNectar is een compleet en evenwichtige voeding speciaal ontwikkeld voor de Nectaretende Lori’s, Vijgenpapegaaitjes en Swift Parkieten. Het is een vloeibare voeding dat geldt als basismenu voor bijna alle lori soorten. Sinds midden tachtiger jaren zijn er meerdere kant en klare lorivoeders op de markt gezet. Nectar en stuifmeel zijn de natuurlijke voeding van alle Lories en Lorikeets, de meeste soorten eten daarnaast ook fruit, zaden, bloemknoppen en bessen. Vele lori liefhebbers maken al jarenlang hun eigen nectar, toch is deze manier van voeren niet aan te bevelen; eenvoudig omdat je zonder de nodige kennis geen uitgebalanceerd menu kunt samenstellen. Veel doe-het-zelf menu’s dienen het gemak van de eigenaar in plaats van het welzijn van de vogels. Sommige kwekers willen niet op commercieel voer overstappen omdat het duurder zou zijn. Als deze kwekers alle benodigde bestanddelen in zijn eigen voer zouden gebruiken, dan kon de prijs wel eens anders zijn. Alleen babyvoeding, rijstebloem en stuifmeel houden uw Lories niet gezond.

Bereidingswijze en dosering:
U neemt 15 gram (1 volle maatschep, welke bijgevoegd) op 100 ml water. Dit roert u goed om, totdat u een homogene vloeistof hebt. Deze menging zet u nu drie minuten terzijde en na drie minuten roert u deze menging nog eenmaal goed door. U zult zien, dat de nectar mooi homogeen wordt en een gelei-achtig voorkomen krijgt. Dit komt door het natuurlijke plantaardige bindmiddel. Dit bindmiddel voorkomt, dat de voedingsstoffen in de menging uit gaan zakken en de vogel eerst al het water moeten wegdrinken om bij de eigenlijke voedingsstoffen te komen. Vers aangemaakt is het 12 uur houdbaar. Maak elke dag een verse hoeveelheid. Bij warm en zonnig weer de nectar niet direct in de zon hangen. Eén kilo geeft 6,7 liter voeding.

Een gesloten verpakking is één jaar houdbaar. Droog, koel en donker bewaren.

Samenstelling:
Bevat o.a. een mengsel van glucose, fructose,plantaardige eiwitten, stuifmeel en een uitgebalanceerde verhouding speciale vitaminen, mineralen en aminozuren.

Mineralen o.a.: 
Kalium, calcium, magnesium, fosfor, koper, mangaan, zink, molybdeen, jodium.

Vitaminen o.a.: 
Vitamine A, Vit. D3, Vit. E, Vit. K1, Vit. B1, Vit. B6, Nicotinamide, Panthotheenzuur,  Foliumzuur, Vit. B12, Biotine.

Aminozuren o.a.:
L-Alanine, L-Arginine, L-Asparagine, L-Cystine, Glycine, L-Glutamine, L-Histidine, L-Isoleucine, L-Leucine, L-Methionine, L-Proline, L-Phenylalanine, L-Serine, L-Threonine, L-Tryptofaan, L-Tyrosine en L-Valine.

 

Avian LoriNectar is verkrijgbaar in:        1kg │ 2,5 kg │ 5kg │ 10kg │ 20kg

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »