Chinese Trosgierst Geel (doos 15 kg)

52,95 Incl. btw€48,58 Excl. btw
Trosgierst is een eerste klas en lekker aanvullend voedingsproduct voor vogels. Aangezien het een aanvullend voedingsproduct is, is het niet de bedoeling dat dit product het hoofdvoedsel voor uw vogel vormt, maar als een lekkernij. Lees meer
  • Aangepaste verzendtarieven
  • Meer dan 1.000 producten
  • Snelle levering
  • Veilig afrekenen met SSL verbinding
  • Klantenservice 24/7 bereikbaar
  • Gratis bezorging in Huizen, Blaricum, Bijvanck, Eemnes en Laren

Specificaties

Artikelnummer:
499245
EAN:
5410340992456

Informatie over het product:


Chinese Trosgierst geel

 

Hele mooie Trosgierst!!


Trosgierst is een eerste klas en lekker aanvullend voedingsproduct voor vogels. Aangezien het een aanvullend voedingsproduct is, is het niet de bedoeling dat dit product het hoofdvoedsel voor uw vogel vormt, maar dat het als een lekkernij en tussendoortje aan de vogel wordt gegeven. Vooral parkieten en kanaries zijn er gek op. Trosgierst bevordert het welzijn en voorkomt verveling bij de vogels omdat de vogels de pitjes zelf van de tros moeten halen. Tevens is het een belangrijk voedingsonderdeel tijdens de kweek en voor zieke of jonge vogels omdat dit zaadje makkelijker te pellen is.
 
Trosgierst (botanische naam: Setaria Italica) is de op een na meest geplante gierstsoort en de belangrijkste in Oost-Azië. Het heeft de langste geschiedenis van de gierstsoorten, hij werd namelijk al 6000 jaar voor Ch. gekweekt. De trosgierst heeft slanke, verticale, bladstammen en kan een hoogte van 120-200 cm bereiken.

De bloempluim is een dichte harige lange pluim van 5-30 cm. De zaden met een diameter van ongeveer 2 mm zijn ingepakt in een dunne schil die gemakkelijk in het dorsen wordt verwijderd. Er zijn verschillende soorten trosgierst; de Chinese trosgierst is de gele uit de winkel, de Franse gele en roodbruine wordt het meest gewaardeerd door vogelliefhebbers en is vaak op vogelbeurzen te koop, de Franse gele en rode trosgierst zijn het beste aangepast aan ons klimaat.
 
Zowel de Chinese rode en gele Trosgierst alsmede de Franse rode en gele Trosgierst zijn bij ons verkrijgbaar.

Het wordt aanbevolen om naast het eten altijd genoeg vers, lauw drinkwater te serveren.

De Trosgierst geel is verkrijgbaar in:            15 kg (doos)

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »