Doorgaan naar inhoud

Mariadistelzaad (1 kg)

Oorspronkelijke prijs €16,50 - Oorspronkelijke prijs €16,50
Oorspronkelijke prijs
€16,50
€16,50 - €16,50
Huidige prijs €16,50
Mariadistelzaad (Aanvullend vogelvoer)

Dit mariadistelzaad is van zuivere kwaliteit en garandeert zo een maximale werking door actieve inhoudsstoffen. Het is 100% puur en zuiver, zonder toegevoegde stoffen.

Mariadistel (Silybum marianum) is een eenjarige of tweejarige plant, die behoort tot de composietenfamilie (Asteraceae). De plant komt van nature voor in Zuid-Europa, Noord-Afrika en het Midden-Oosten. De plant wordt 60-150 cm hoog en heeft een gegroefde, iets wollige tot spinnenwebachtig behaarde stengel. De witgevlekte of langs de nerven wit gerande, wasachtige bladeren hebben aan de rand geelachtige stekels. De onderste bladeren zijn langwerpig en bochtig veerlobbig en de bovenste lancetvormig en hartvormig en stengelomvattend. Zowel de zaden als het blad worden gebruikt.

Bevat van nature onder andere:
- Flavanolignanen
- Flavonoïden
- Sterolen
- Eiwit en aminozuren
- Bitterstoffen
- suikers
- slijmstoffen
- In de zaden: vette olie (15-30%) met onverzadigde vetzuren en verzadigde vetzuren.

Mariadistel wordt wat langzamer opgenomen in het lichaam, dus minimaal 2 weken geven.

De ontlasting kan iets dunner worden als de dieren mariadistel eten.

Mariadistel kan o.a. aan de volgende dieren gegeven worden:
Konijnen, cavia's, muizen, ratten, hamsters, kippen, kanaries, Europese cultuurvogels, tropen, kleine en grote parkieten, papegaaien, mussen, mezen, vinken, groenlingen, kneu, putter, frater, sijzen, keep, duiven, paarden, pony's.

Aanbevolen hoeveelheid per dag:
Voor een paard van 600 kilo: 25-35 gram.
Voor een middelgrote hond (rond de 20 kilo): 1-1,5 gram.
Voor een kat: 0,5 gram.
Vogels: 50 gram op 1 kilo eivoer eivoer, al dan niet gekneusd of gemalen, ongeveer 3 keer per week geven.Vooral voor cultuurvogels: goudvinken, sijzen, putters.
Voor knaagdieren en konijnen een klein beetje over het eten heen doen. Een konijn mag ongeveer 1/4 eetlepel aan zaden en pitten, per kilo lichaamsgewicht per dag eten.

Mariadistelzaad is verkrijgbaar in:   1 kg