Nutribird Uni Komplet

6,95 Incl. btw€5,74 Excl. btw
Een uitgebalanceerd volledig onderhouds- en kweekvoeder voor kleine vruchten- en insectenetende vogels. Pellets met een wetenschappelijk verantwoorde samenstelling, op basis van geselecteerde granen en veel verse vruchten. Lees meer
  • Aangepaste verzendtarieven
  • Meer dan 1.000 producten
  • Snelle levering
  • Veilig afrekenen met SSL verbinding
  • Klantenservice 24/7 bereikbaar
  • Gratis bezorging in Huizen, Blaricum, Bijvanck, Eemnes en Laren

Specificaties

Merk:
Nutribird
Artikelnummer:
422062
EAN:
5410340220627

Informatie over het product:

Versele Laga Uni Komplet


Voor Vruchten- en insectenetende vogels:
Vruchtenetende vogels zijn afkomstig uit de warme continenten. Het hoofdvoer voor deze vogels is fruit en groenten. Bij vruchtenetende vogels is het zeer belangrijk dat ze een ijzerarm rantsoen krijgen. Toekans, toerako's, beo's, neushoornvogels, fruitduiven, pestvogels, buulbuuls, lijsters, spreeuwen, gaaien... Vele van deze soorten voeden zich niet alleen met vruchten, maar zullen vooral in het kweekseizoen ook een rijkelijke portie insecten lusten. Om deze soorten gezond te houden moet men een ijzerarme voeding verstrekken, om ijzeropstapeling in de lever te voorkomen. Een aangepaste pellet met laag ijzergehalte, aangevuld met stukjes vers fruit is het ideale rantsoen.

Insectenetende vogels vinden we op alle continenten terug. Deze vogels voeden zich in hoofdzaak met insecten en zeker bij de opkweek van de jongen is hun behoefte aan insecten zeer groot. Nachtegalen, meesjes, kwikstaartjes, leeuweriken, niltava's, roodborstjes, bladvogels, spinvogels, pitta's... Honderden verschillende soorten insectenetende vogels worden door de echte specialisten gehouden en gekweekt. Deze soorten, waarvan het natuurlijke voeder hoofdzakelijk uit insecten bestaat, krijgen uiteraard een dagelijkse portie levende insecten. Maar dit zal niet volstaan om hen in goede conditie te houden. Een speciale pellet als basisvoeder is onontbeerlijk.

Uni Komplet is een uitgebalanceerd volledig onderhouds- en kweekvoeder voor kleine vruchten- en insectenetende vogels. Pellets met een wetenschappelijk verantwoorde samenstelling, op basis van geselecteerde granen en veel verse vruchten. Volledig opneembaar, geen verlies. Bevat Florastimul: ondersteunt de darmflora en behoedt tegen darmstoornissen.
Analytische bestanddelen:
Ruw eiwit   18 
Ruw vet   16 
Ruwe as   4,5 
Ruwe celstof   3,5 
Calcium   0,9 
Fosfor   0,6 
Natrium   0,2 
Magnesium   0,17 
Lysine   0,94 
Methionine   0,38 
Threonine   0,64 
Tryptofaan   0,16 
Vitamine A   15.000       IE/kg 
Vitamine D3   1.500  IE/kg 
Vitamine E   50  mg/kg 
Vitamine K                1,5  mg/kg 
Vitamine B1   mg/kg 
Vitamine B2   10  mg/kg 
Vitamine B3   15,5  mg/kg 
Vitamine B6   mg/kg 
Vitamine B12        20  µg/kg 
Vitamine C   30  mg/kg 
Vitamine PP   40  mg/kg 
Foliumzuur   0,5  mg/kg 
Biotine   220  µg/kg 
Choline   700  mg/kg 
Koper   14  mg/kg 
Samenstelling:
Granen      
Zaden      
Vruchten (min. 5 % vers fruit)      
Plantaardige eiwitextracten      
Plantaardige bijproducten      
Suiker      
Mineralen      
L-Lysine      
Methionine      
Extr. Yucca schidigera      
Extr. Tagetes spp.      
Fructo-oligosachariden      
Vitaminen      
Sporenelementen      
 
Over NutriBird: begin van een nieuw tijdperk in de vogelvoeding!

Heel wat gezondheidsproblemen bij vogels worden veroorzaakt door een onevenwichtige voeding.

Tot voor enkele jaren was de vogelvoeding zeer eenzijdig. Ook nu nog heeft de voedingswaarde van de meeste klassieke vogelvoeders een achterstand tegenover deze van de menselijke voeding en de voeding voor andere diersoorten. Voor een optimale voeding moeten meer dan 40 verschillende voedings-elementen in de juiste verhouding in de voeding aanwezig zijn. Calciumtekort, vitamine A tekort, vetzucht, jodiumtekort, jicht en ijzerstapelingsziekte zijn aandoeningen waarmee iedere vogel dierenarts dagelijks geconfronteerd wordt.

Tot voor enkele jaren was de vogelvoeding zeer eenzijdig. Ook nu nog heeft de voedingswaarde van de meeste klassieke vogelvoeders een achterstand tegenover deze van de menselijke voeding en de voeding voor andere diersoorten. Voor een optimale voeding moeten meer dan 40 verschillende voedings-elementen in de juiste verhouding in de voeding aanwezig zijn.

Calciumtekort, vitamine A tekort, vetzucht, jodiumtekort, jicht en ijzerstapelingsziekte zijn aandoeningen waarmee iedere vogel dierenarts dagelijks geconfronteerd wordt. Subtielere voedingstekorten worden echter vaak niet opgemerkt en uit en zich in chronisch ziek zijn, vederafwijkingen, verminderde vruchtbaarheid en kortere levensduur.

Versele-Laga is echter bezorgd om de gezondheid van uw vogels, hun kweekresultaten en het voortbestaan van uw hobby. Door grote investeringen in wetenschappelijk onderzoek werd de nodige kennis verworven om NutriBird, een gezond en evenwichtig samengesteld vogelvoeder, te produceren.

In 1994 werden de eerste NutriBird pellets op de markt gebracht. Bij de aanvang werd deze nieuwe voedingswijze door menig kweker eerder ceptisch bekeken. Doch nu, zoveel jaar later, is het voor velen duidelijk dat het gebruik van een compleet voeder niets dan voordelen biedt.

    Download hier de NutriBird folder.


Uni Komplet is verkrijgbaar in:            1 kg

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »