Koenings Putters-Sijzen nr. 2 (5 kg)

13,95 Incl. btw€11,53 Excl. btw Op voorraad (1)
Een van oorsprong buitenlandse (nu aangepaste) mengeling. Word vooral aan alleen putters gevoerd. Lees meer
  • Aangepaste verzendtarieven
  • Meer dan 1.000 producten
  • Snelle levering
  • Veilig afrekenen met SSL verbinding
  • Klantenservice 24/7 bereikbaar
  • Gratis bezorging postcode 1271 t/m 1277 en postcode 1261 + 1262

Specificaties

Merk:
Koenings
Artikelnummer:
KO2005
EAN:
8717715002008
Beschikbaarheid:
Op voorraad (1)
Levertijd:
Binnen 1-2 werkdagen.

Informatie over het product:

Koenings Putter-Sijzen 2 (5 kg)

Een van oorsprong buitenlandse (nu aangepaste) mengeling. Word vooral aan alleen putters gevoerd.

De mengeling bevat o.a. de volgende zaden:

    • Witzaad,  
    • Hennep, 
    • Gepelde Haver
    • Perilla wit
    • Negerzaad
    • Dennenzaad fijn
    • Graszaden
    • Slazaad wit
    • Lijnzaad  
    • Gepelde Zonnepitten
    • Mariadistel
    • Japanse Millet
    • Kaardebol
    • Cichoreizaad
    • Teunisbloemzaad
    • Blauwmaanzaad

Over Putters:
De putter is inheems in Europa, Noord-Afrika en het westen en midden van Azië. Hij komt vooral voor in open, licht beboste terreinen. In Europa zijn dit bijvoorbeeld tuinen, parken en bosranden.

Een volwassen vogel heeft een rood masker en een donkere teugelstreep. Achter dit rode masker loopt bij de meeste ondersoorten een brede witte baan van de oorstreken tot aan de kin. Daarachter bevindt zich een volgende zwarte baan, die van boven de schouders tot aan de kruin loopt. Bij putters in het meest oostelijke gedeelte van het verspreidingsgebied, de zogenoemde caniceps-groep, ontbreekt de zwart-witte tekening achter het rode masker. Bij hen is dit gebied effen grijs.

De putter is een sociale vogel die het grootste deel van het jaar in groepsverband leeft. Groepsleden delen een gemeenschappelijk voedselterritorium en verdedigen deze tegen andere soortgenoten. Ze foerageren meestal in open gebied, zoals bermen en op braakliggende terreinen. Met name in de winter vormen deze groep vogels grote zwermen van tot wel veertig vogels.

Voeding: 
De putter heeft een voorkeur voor kleine zaden, zoals die van distels en andere composieten. Dankzij zijn lange snavel kan de putter deze moeilijk te bereiken zaden bemachtigen. In een groot deel van zijn verspreidingsgebied is de putter de enige vogel die het zaad van kaardebollen kan bereiken, welke zich aan de onderkant van lange, stekelige buizen bevindt.

Behalve kleine zaden voedt de putter zich met bessen, knoppen (onder andere van de paardenbloem) en gras. In de winter bezoekt hij ook de voedertafel. Nestlingen worden ook gevoerd met insecten.

Voor de gerenomeerde kwekers is dit de meest gevraagde mengeling.

 

Putter Sijzen 2 in verkrijgbaar in:                 5 kg │ 20kg

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »